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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  19/05/2016
Actualizado :  10/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  SINCLAIR, K.D.; YULDIZ, S.; QUINTANS, G.; GEBBIE, F.E.; BROADBENT, P.J.
Afiliación :  Scottish Agricultural College, Aberdeen.; Scottish Agricultural College, Aberdeen; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. Stottish Agricultural College, Aberdeen.; Scottish Agricultural College, Aberdeen.; Scottish Agricultural College, Aberdeen.
Título :  Annual energy intake and the metabolic and reproductive performance of beef cows differing in body size and milk potential.
Fecha de publicación :  1998
Fuente / Imprenta :  Animal Science, 1998, v. 66, p. 657-666.
DOI :  10.1017/S135772980000922X
Idioma :  Inglés
Contenido :  The metabolic status and reproductive performance of four pure breeds of beef cow (small size and low milk potential, Aberdeen Angus; small size and high milk potential, Welsh Black; large size and low milk potential, Charolais; and large size and high milk potential, Simmental) were monitored during their first two parities. Heifers from each breed were allocated to one of two levels of annual energy intake relative to metabolic body weight (M075) (mean daily intakes equivalent to 705 and 820 kj/kg M0·75) in a factorial design. In the 1st year 64 heifers (eight per treatment) which had calved as a consequence of first or second service were selected for the experiment. In the 2nd year 40 of these animals (five per treatment) which held to first or second service remained on experiment. Animals were housed all year round and given diets designed to represent energy intakes while grazing during the summer and conserved feeding during the winter. Pregnancy was established in late July of each year using a combination of oestrous synchronization and artificial insemination. Blood samples were collected at monthly intervals from weaning in November until calving in May; three times weekly from calving until oestrous synchronization (11 weeks later); and fortnightly thereafter until weaning. For the annual levels of dietary energy intake offered, two breeds (Welsh Black and Charolais) exhibited relatively high growth rates and had the longest post-partum anovulatory periods; and... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF COWS; ENERGY INTAKE; GENOTYPES; METABOLITES; REPRODUCTION.
Thesagro :  BOVINOS DE CARNE; CONSUMO DE ENERGIA; GENOTIPOS; METABOLITOS; REPRODUCCION ANIMAL.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT101355 - 1PXIAP - DDPP/ANIMAL-SCIENCE/1998/QUINTANS/2

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  12/10/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  MAESO, D.; MARTINEZ, A.; FEDERICI, M.; GONCALVEZ, L.; SILVERA, M.; CABRERA, D.; NUÑEZ, S.; WALASEK, W.; GIUNCHEDI, L.
Afiliación :  DIEGO CESAR MAESO TOZZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANABEL LEE MARTINEZ BENGOCHEA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA TERESA FEDERICI RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA LUCIA GONCALVEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIANA SILVERA ORREGO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS DANILO CABRERA BOLOGNA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SATURNINO NUÑEZ BUA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WILMA GLADYS WALASEK UVIEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUCIANO GIUNCHEDI.
Título :  El decaimiento del peral en Uruguay: generalidades y trabajos experimentales de INIA Las Brujas.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Frutícola. Frutales de pepita. Seminario de actualización técnica. Canelones (UY): INIA Las Brujas, 2012.
Páginas :  p. 51-68.
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 687)
ISSN :  1688-9258
Idioma :  Español
Contenido :  El decaimiento del peral, ?pear decline? o ?moria del pero?, es una enfermedad que afecta al cultivo en casi todas las zonas productoras del mundo. El agente causal es un fitoplasma (Candidatus phytoplasma pyri), organismo relacionado con las bacterias gram positivas (Eubacteria?Mollicute), sin pared celular (por lo que adopta diferentes formas, pleomorfo) que habita en el floema de las plantas afectadas.
Thesagro :  FRUTALES DE PEPITA; FRUTICULTURA; PERAL.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11478/1/sad-687-p.51-68.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12526 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/687/LBad 687
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